UCHWAŁA NR 1/2012

z dnia 19 czerwca 2012 roku

1. Rada Fundacji im. Zofii i Witolda Paryskich działając zgodnie z §5 pkt. 8.2 Statutu Fundacji przyjmuje rezygnację z pełnienia funkcji Dyrektora Zarządu Fundacji przez Mieczysława Rokosza i odwołuje go z tej funkcji.
  2. Rada Fundacji im. Zofii i Witolda Paryskich działając zgodnie z §5 pkt. 8.2 Statutu Fundacji powołuje do Zarządu Fundacji Zbigniewa Moździerza.
  3. Rada Fundacji im. Zofii i Witolda Paryskich działając zgodnie z §5 pkt. 8.2 Statutu Fundacji powierza pełnienie funkcji Dyrektora Zarządu Fundacji Marcinowi Guzikowi.
  4. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

UCHWAŁA NR 2/2012

z dnia 19 czerwca 2012 roku

Rada Fundacji im. Zofii i Witolda Paryskich w związku ze złożeniem pisemnego oświadczenia o rezygnacji z członkostwa w Radzie Fundacji przez Wojciecha Gąsienicę Byrcyna (zgodnie z §5 pkt. 5 Statutu Fundacji),  na podstawie §5 pkt. 2 Statutu Fundacji odwołuje Wojciecha Gąsienicę Byrcyna z funkcji Członka Rady Fundacji.

UCHWAŁA NR 3/2012

z dnia 19 czerwca 2012 roku

Rada Fundacji im. Zofii i Witolda Paryskich zgodnie z §10 pkt. 1 na wniosek Zarządu Fundacji dokonuje następujących zmian w Statucie Fundacji:

1. Punkt §1. pkt 2. otrzymuje brzmienie: Siedzibą Fundacji jest miasto Zakopane.
  2. Punkt §1. pkt 5. otrzymuje brzmienie: Ministrem właściwym ze względu na cele Fundacji jest Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

UCHWAŁA NR 4/2012

z dnia 19 czerwca 2012 roku

Rada Fundacji im. Zofii i Witolda Paryskich zgodnie z §5 pkt 8.1. Statutu Fundacji zatwierdza plan działań Zarządu Fundacji na rok 2012.

Plan działań stanowi załącznik do Uchwały.

Załącznik: